Kosovë

Opozita dyshon në vërtetësinë e raportit të Totajt për 50 “punëtorët” e paautorizuar

 

Opozitarët nga radhët e Lëvizjes Vetëvendosje kanë hedhur dyshime mbi vërtetësinë e raportit 100-ditor të kryetarit të Komunës së Prizrenit, Shaqir Totaj, veçmas për pjesën ku përmendet gjetja e 50 mbi personave në dikastere të ndryshme pa kontrata e pa autorizime. Por drejtuesit e ekzekutivit të Prizrenit kanë theksuar se kjo gjetje është një fakt, me të cilin askush nuk mund të krenohet

Ekzekutivi i Prizrenit në raportin 100-ditor të qeverisjes ka bërë të ditur se në fillim të mandatit në administratën komunale janë gjetur mbi 50 persona në dikastere të ndryshme, pa kontrata e pa autorizime. Mirëpo kuvendarët nga radhët e subjekteve opozitare kanë shprehur dyshime sa i përket vërtetësisë së këtij pretendimi të qeverisë lokale.

Karanfil Haxhillari nga Lëvizja Vetëvendosje, teksa ka kritikuar përmbajtjen e raportit 100-ditor të ekzekutivit gjatë mbledhjes së fundit të Kuvendit Komunal të Prizrenit, ka theksuar se dikush duhet të japë përgjegjësi nëse përbrenda administratës komunale është lejuar që të punojnë mbi 50 veta pa kontrata dhe pa autorizim.