Kosovë

Opozita në Lipjan kërkon përgjegjësi institucionale për vdekjen e 56-vjeçarit

 

Gjithë seanca është përcjellë me kritika e kundërkritika ndërmjet pushtetit dhe opozitës. Këshilltarët nga radhët e opozitës kanë kërkuar përgjegjësi institucionale lidhur me rastin. Është kërkuar gjithashtu që të kthehet në punë mjeku, i cili ishte suspenduar të shtunën pas publikimit të një videoje nëpër media, ku ai dëgjohej tek u thoshte pacientëve se nuk funksionon aparatura e EKG-së

Këshilltarët e Kuvendit Komunal në Lipjan kanë debatuar të enjten për më shumë se dy orë rreth rastit të vdekjes së një 56-vjeçari nga Dobraja e Lipjanit, për të cilin rast opozita dhe dëshmitarët kishin ngritur dyshime ditë më parë për mosofrimin e shërbimit të duhur mjekësor në Emergjencën e Lipjanit.

Gjithë seanca është përcjellë me kritika e kundërkritika ndërmjet pushtetit dhe opozitës.