Kosovë

Banorët në Shtime e Lipjan ankohen për rrezik nga qentë endacakë

 

Qytetarët në Lipjan e Shtime po ankohen se gjatë ditëve të fundit po rrezikohen nga qentë endacakë, sidomos fëmijët derisa po shkojnë në shkollë në orët e hershme të mëngjesit.

Megjithëse trajtimi i qenve endacakë prej vitesh ka kaluar në kompetenca të nivelit qendror, Komuna e Lipjanit gjatë dy viteve të fundit ka trajtuar qindra qen endacak nëpërmjet strehimoreve dhe projekteve te tjera, por me gjendje më të rëndë po vazhdon të mbetet komuna e Shtimes. Në Komunën e Lipjanit kanë thënë se pavarësisht kësaj, janë duke u angazhuar që të angazhohen së bashku me nivelin qendror për t’i trajtuar edhe një pjesë të qenve endacak të cilët po e frekuentojnë qytetin.