Kosovë

Ngritja dhe rënia e partive politike në Podujevë

 

Zgjedhjet lokale të 17 tetorit kanë vënë në pah ndryshimin e votës së qytetarëve të Podujevës ndër vite. Ajo që nuk kishte ndryshuar që prej zgjedhjeve të para lokale pas luftës deri në vitin e kaluar ishte fitorja e LDK-së në komunë. Ndërsa, më 29 nëntor të vitit 2020 për herë të parë kjo parti u mund nga LVV-ja, duke e humbur LDK pushtetin komunal 20-vjeçar.

Në raundin e parë të zgjedhjeve që u mbajtën këtë muaj shihet garë e ngushtë ndërmjet kandidatit të LDK-së, Ekrem Hyseni (16.926 vota) dhe atij të LVV-së, Shpejtim Bulliqi (16.907 vota), të cilët kanë vetëm 18 vota dallim dhe do të përballen edhe njëherë në balotazh më 14 nëntor.