Kosovë

Të dy kandidatët për kryetar të Klinës shpresojnë në koalicion me LDK-në e VV-në

 

Kandidatët për kryetar të Komunës së Klinës s’kanë përjashtuar mundësinë që të hyjnë në koalicione me dy partitë tjera të mëdha në këtë komunë, për rundin e balotazhit të nëntorit.

Kryetari Zenun Elezaj, njëkohësisht kandidat i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës për edhe një mandat, si dhe rivali i tij nga Partia Demokratike e Kosovës, Esat Raci, dolën në dy pozitat e para në zgjedhjet e 17 tetorit. Elezaj i priu garës me 43 për qind të votave, ndërsa Raci ishte i dyti me 27.6 për qind.