Kosovë

Shtimja pa ujë të pijshëm, shkak ndërprerja e energjisë

 

Prej më shumë se tre ditë banorët e Shtimes dhe fshatrave përreth po përballen me mungesë të ujit të pijshëm. Kjo si pasojë disa defekteve në rrjetin e energjisë elektrike që furnizon sistemin e pompimit. Sipas zyrtarëve të KEDS-it në Shtime, ekipet vazhdimisht po punojnë në terren për të gjetur defektet në sistemin e tensionit të lartë. Ndërkaq rreth kësaj çështje kanë reaguar qytetarët, komuna dhe menaxhmenti i Kompanisë së Ujësjellësit “Prishtina”.

Sabri Çerkini, përgjegjës i Ujësjellësit në Shtime ka thënë se kanë pranuar ankesa të vazhdueshme nga qytetarët për mungesë të ujit, por problemi qëndron tek KEDS-i shkaku i ndërprerjes së herëpashershme të energjisë elektrike.