Kosovë

Prizreni subvencionon Qendrën Sportive që ka mbetur pa të hyra prej fillimit të vaksinimit masiv

 

Qendra Sportive “Sezai Surroi” në Prizren ka disa muaj që ka mbetur pa të hyra vetjake, pasi është transformuar përkohësisht në Qendër të Vaksinimit. Për shkak të kësaj situate, pushteti lokal gjatë këtij muaji ka marrë vendim që ta subvencionojë këtë kompleks sportiv me mbi 13 mijë euro, në mënyrë që punonjësit mos të mbesin pa të ardhura. Në mbledhjen e fundit të Kuvendit të Komunës së Prizrenit, propozimi i ardhur nga Ekzekutivi komunal është mbështetur edhe nga opozitarët, të cilët kanë bërë thirrje që kjo çështje të rregullohet nga Qeveria e Kosovës.

Drejtoresha për Financa në Komunën e Prizrenit, Leonora Çerreti ka bërë të ditur se Qendra Sportive “Sezai Surroi” funksionon me vetëfinancim, dhe se shndërrimi i saj në Qendër të Vaksinimit ka pamundësuar arkëtimin e të hyrave nga shfrytëzuesit. “Pamundësia që klubet ta shfrytëzojnë palestrën ka ndikuar që Qendra Sportive mos të ketë të hyra që prej fillimit të vaksinimit. Prandaj me kërkesë të tyre, propozojmë që mjetet në vlerë prej 13,450 euro për 6 muaj shfrytëzim të ndahen për Qendrën Sportive “Sezai Surroi””, ka thënë Çerreti para kuvendarëve.