Kosovë

Basha dorëzon kallëzim penal ndaj Aliut e Graincas për privatizimin e FC Ferizajt

 

Deputeti i Lëvizjes Vetëvendosje, Dimal Basha, ka bërë të ditur se ka dorëzuar një kallëzim penal në Gjykatën Themelore të Ferizajt, ndaj kryetarit të këtij qyteti Agim Aliu dhe ish-drejtorit të klubit futbollistik Ferizaj, Mustafë Grainca, lidhur me privatizimin siç ka ka thënë, të kundërligjshëm të klubit të qytetit.

“Sot paradite dorëzova pranë Gjykatës Themelore një Kallëzim Penal kundër kryetarit Agim Aliu dhe ish drejtorit të Klubit Futbollistik FC Ferizaj, Mustafë Grainca. Arsyeja për këtë Kallëzim Penal është privatizimi i kundërligjshëm i klubit të qytetit FC Ferizaj që përbën vepër penale të dënueshme me gjobë dhe dënim nga 2 deri në 8 vite burg. Siç e dini, klubi ka qenë i regjistruar si Organizatë Joqeveritare dhe i ka takuar qytetit, mirëpo kryetari Agim Aliu në koordinim me klikën e tij të udhëhequr nga Mustafë Grainca kanë punuar që ta kthejnë atë në pronë private me qëllim të përfitimeve personale, pra duke e privatizuar atë në shoqatë aksionerësh siç edhe kanë bërë me gjithçka tjetër në këtë vend”, ka shkruar Basha në Facebook.