Kosovë

RRGK proteston në Lipjan për rastin e 13-vjeçares

 

Pas rastit të dhunimit të 13-vjeçares nga Janjeva muajin e kaluar, Rrjeti i Grave të Kosovës ka organizuar protestë para Qendrës për Punë Sociale në Lipjan, për të kërkuar drejtësi dhe përgjegjësi institucionale.

Sipas Rrjetit të Grave, ky institucion e kishte neglizhuar rastin , pasi që ka qenë e informuar, mirëpo nuk ka ndërmarrë hapat e nevojshëm, ashtu siç parashihet me ligj, për të parandaluar abuzimin zinxhiri që i është bërë së miturës.