Kosovë

Shoqata “Përkorë”: Me bekimin e kishës, Serbia vrau 633 civilë në Podujevë

Podujeva
 

Përfaqësuesi i shoqatës për viktima civile dhe persona të zhdukur “Përkorë”, Latif Mehmeti, ka thënë se gjenocidi i Serbisë është bërë me bekimin e kishës serbe. Ai nëpërmjet një reagimi ka thënë se vetëm në Podujevë, Serbia ka vrarë 633 civilë shqiptarë dhe ka djegur 4 mijë e 481 shtëpi.

“Mizoria e ushtrisë e policisë serbe vazhdonte edhe gjatë tërheqjes së tyre nga Kosova, pas kapitullimit të Sllobodan Millosheviqit, njeriu që kreu gjenocid në shtetet e Ballkanit. Derisa forcat serbe po e lëshonin Kosovën më 19 prill 1999 për t’u mos u kthyer më kurrë, në qytetin e Podujevës nga mllefi i tyre kapitullues vranë tre civilë të pafajshëm, duke vulosur gjenocidin që kryen në mes të Evropës”, ka thënë Mehmeti.