Kosovë

Përfundimisht më 2021 s’ka Mbrëmje të Maturës

Foto: KOHA/Ilustrim
 

Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit ka konfirmuar se sivjet s’do të lejohet mbajtja e Mbrëmjeve të Maturës për gjimnazistët.

“Sa i përket organizimit të mbrëmjeve të maturës dhe ekskursioneve, Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit (MASHTI) i ka njoftuar komunat me kohë se, bazuar në vendimin në fuqi të Qeverisë së Kosovës, ato nuk mund të organizohen këtë vit. Siç e dini, për maturantët viti shkollor ka përfunduar me 2 qershor. MASHTI nuk ka marrë asnjë kërkesë zyrtare për organizimin e mbrëmjeve të maturës meqë komunat kanë qenë të njoftuara me kohë se këtë vit nuk do të lejohen”, thuhet në një përgjigje që kjo ministri ka dhënë të martën për KOHËN.