Kosovë

Istogasit nuk përkrahen protestën kundër dhunës seksuale

 

Në qytetin e Istogut, të hënën, është mbajtur protestë kundër ngacmimeve dhe dhunës seksuale në shkolla si dhe kundër dhunës seksuale, fizike e psikologjike në familje dhe në rrethin shoqëror. Por qytetarët, e as vetë nxënësit e kësaj komune nuk iu përgjigjën thirrjes për protestë.

Një grup i nxënësve të gjimnazit dhe shkollës teknike, si organizatorë të protestës, të vetmuar në platonë e monumentit “Ibrahim Rugova” në qendër të Istogut, ngritën zërin e tyre kundër dhunës seksuale ndaj vajzave e grave. Derisa mbanin pankarta në duar me mbishkrimet “Mos i prekni motrat tona”, “Profesor eduko, mos ngacmo”, “Ti nuk je vetëm”, “Ne të dëgjojmë, fol”, “Raporto dhunën”... nxënësit thërrisnin “Ti je femër je e fortë”, “Stop dhunës”, “Dhuna nuk të bënë burrë”.