Kosovë

Në Spitalin e Pejës lirohen pesë reparte që ishin të dedikuara për COVID

 

Pas rënies së numrit të pacientëve të hospitalizuar me Covid-19, drejtoria e Spitalit të Pejës ka kthyer në normalitet repartet që ishin vënë në shërbim për trajtimin e pacientëve me Covid-19. Sa ka qenë ky vendim i rëndësishëm për pacientët e tjerë, vërehet në Repartin Psikiatrik, në të cilin brenda tri ditëve, 70 për qind e kapacitetit është mbushur me pacientë

Nga vera e kaluar, kur kishte nisur të rritet numri i pacientëve të hospitalizuar me Covid-19, drejtoria e Spitalit të Përgjithshëm të Pejës, krahas Repartit Infektiv, kishte vënë në dispozicion për trajtimin e këtyre pacientëve edhe repartet e Pulmologjisë, Internos, Dermatologjisë, Neurologjisë dhe atë të Psikiatrisë.

Por me rënien e numrit të të hospitalizuarve me koronavirus, drejtoria e Spitalit ka vendosur që këto reparte të mbyllen për këta pacientë.