Kosovë

PDK-LVV në Lipjan akuzojnë drejtoreshën e Shëndetësisë për konflikt të interesit

 

Subjektet opozitare, Partia Demokratike e Kosovës dhe Lëvizja Vetëvendosje në Lipjan kanë vazhduar me akuza ndaj ekzekutivit për “kurdisje” të konkurseve derisa në konkursin e fundit për shëndetësi, drejtoresha e komunale e këtij sektori, Merita Bytyqi, ka vendosur në komision motrën e vet e cila njëherësh është punonjëse e shëndetësisë në QKMF. Reagimet e opozitës janë përqendruar më së shumti te konkursi për laborant në Qendrën Kryesore të Mjekësisë Familjare me arsyetim se ai po i “kurdisej” një militanti të LDK-së i cili muaj më parë ka dhënë dorëheqje nga një subjekt tjetër.

Rreth kësaj çështje PDK, dega në Lipjan nëpërmjet një konference për media, ka akuzuar drejtoreshën e Shëndetësisë Merita Bytyqi me arsyetim se ka shkelur ligjin për konflikt të interesit. Sipas PDK-së, këto shqetësime janë edhe të qytetarëve derisa ekzekutivi po injoron qytetarët me veprime të tilla duke rehatuar militantë nëpër pozita publike.