Kosovë

Ndëshkohen gjashtë biznese në Kaçanik dhe dy në Ferizaj për organizime të darkës së iftarit

 

Zyrtarë të Inspektoratit të Agjencisë së Ushqimit dhe Veterinës në Ferizaj, në bashkëpunim me Policinë e Kosovës mbrëmjen e së enjtes kanë zhvilluar një aksion për kontrolle dhe mbikëqyrjen e bizneseve të gastronomisë ndaj masave anti-COVID, pas vendimeve të fundit të Qeverisë së Kosovës.

Ky aksion ka rezultuar me ndëshkimin e disa bizneseve të cilat kanë organizuar darka të iftarit me numër të madh të personave. Ky aksion është realizuar në disa komuna të regjionit të Ferizajt. Në qytezën e Kaçanikut janë gjobitur gjashtë biznese për mospërmbushje të rekomandimeve kundër pandemisë COVID-19 dhe organizime të darkës së iftarit, ndërkohë në Ferizaj janë ndëshkuar 2 biznese për mos mbajtje të distancës së klientëve dhe tejkalim të numrit të personave në organizime të darkës së iftarit.