1 perditesime
20:09

Kompanitë transportuese kërkojnë me urgjencë riparimin e rrugës transit në Shtime

Rruga trans në Shtime tash e një kohë është në këtë gjendje.

Mosmirëmbajtja e saj ka shtyrë kompanitë transportuese të protestojnë madje ata e bllokuan atë për një orë.

Thonë se janë të detyruar të kalojnë përgjatë kësaj rruge transit me qëllim që qyteza të shkarkohet nga peshat e mëdha.

Në mbështetje të kompanive transportuese ka dalë edhe kryetari i Komunës së Shtimes Naim Ismajli.

Ismajli ka deklaruar se Komuna disa herë ka intervenuar me zhavorr, por thekson se asfaltimi i saj nuk është në kompetencat e saj.

Ministria e Infrastrukturës nuk u është përgjigjur pyetjeve të KOHËS rreth kësaj çështjeje, ndërkaq kompanitë kanë paralajmëruar edhe protesta të tjera nëse nuk merren masa urgjente.

10:23

Nis protesta e kompanive transportuese, bllokojnë rrugën transit në Shtime

Përfaqësues të kompanive transportuese kanë nisur një protestë me bllokim të rrugës transit në Shtime, me arsyetimin se kjo rrugë prej vitesh është e degraduar dhe nuk po riparohet nga askush.

Ata prej vitesh janë të detyruar të kalojnë përgjatë rrugës transit në Shtime, me qëllim që qyteza të shkarkohet nga peshat e mëdha.

Mirëpo, ky aks i rrugës prej rreth katër kilometra po e vështirëson qarkullimin e tyre dhe po shkakton defekte të mëdha në automjete transportuese.

Disa vjet më parë vjet më parë, Ministria e Infrastrukturës pati shpenzuar rreth 1.5 milionë euro për ndërtimin e saj.

Vozitësit që qarkullojnë me automjete transportuese kanë thënë se rruga duhet të riparohet me urgjencë dhe me cilësi më të mirë derisa kjo rrugë është e planifikuar për qarkullim të transporteve të rënda.