Kosovë

Numër i konsideruar i personelit të spitalit hezitojnë të vaksinohen

Numër i konsideruar i personelit të spitalit hezitojnë të vaksinohen
 

“Marrja e vaksinës është vullnetare dhe është njerëzore e normale që të kemi edhe hezitime të individ të caktuar dhe unë besoj që kjo nuk është në atë nivel që kishte me qenë shqetësuese. Ajo çka kam vërejtur, ka prej atyre që janë vaksinua që pyeten nga kolegët për reaksionet eventuale. Që në këtë situatë e kuptoj që është edhe normale”, ka thënë drejtori i Spitalit të Pejës, Skënder Dreshaj

Me një mijë dozat e vaksinave, që i janë dhënë Pejës për fillimin e procesit të vaksinimit kundër Covid-19, ishte planifikuar të vaksinohet edhe i gjithë personeli i Spitalit të Pejës.

Por prej 577 punëtorëve të këtij spitali deri tash janë vaksinuar vetëm rreth 300 dhe në mesin e këtyre ka mjaftë që hezitojnë të vaksinohen me vaksinën “AstraZeneca”, nga frika e mpiksjes së gjakut.