Kosovë

Protestë në Arllat, pas rrënimit të djeshëm nga Komuna e Drenasit

 

Banorë të lagjes Bujupi të Arllatit kanë protestuar më mëngjes të mërkurën tek një pronë komunale, të cilën, nëpërmjet një procesi të dyshimtë, Komuna e Drenasit ia ka dhënë në shfrytëzim kompanisë “IP Kos”, për ngritjen e një pompe derivatesh. Me këtë protestë, por edhe nëpërmjet një peticioni paraprakisht, banorët kanë shprehur zotimin se nuk do të lejojnë projekte të këtilla, meqë prona ndodhet në hapësirë banimi.

Një ditë më parë, Komuna që drejtohet nga Ramiz Lladrovci, lejoi dhe asistoi rrënimin e objekteve që ndodheshin në të njëjtën parcelë, e ku prej 10 vitesh ka zhvilluar aktivitetin biznesi i Filloreta Bujupit. Parcela ishte marrë me qira nga Komuna, e për objektet e ngritura kishte leje ndërtimi.