Kosovë

Qarkullimi i trenit pa mbrojtëse në vendkalime në Ferizaj nxit reagime

Qarkullimi i trenit pa mbrojtëse në vendkalime në Ferizaj nxit reagime
 

Gjatë periudhës së fundit kohore Infrakos-i ka lëshuar një linjë hekurudhore për bartje të disa mallrave nga Shkupi për në Kosovë, ndërkohë qarkullimi i trenit në vendkalime të veturave në Ferizaj po paraqet rrezik derisa mungojnë barrierat (laurat) dhe shenjat sinjalizuese për qarkullim.

Qarkullimi i trenit në këtë regjion, më së shumti po vërehet gjatë orëve të mbrëmjes derisa në disa vendkalime nuk ka as ndriçim publik. Qytetarët më të rrezikuar po ndihen në qendër të qytetit, pikërisht në vendkalimin e automjeteve afër stacionit të Policisë.