Kosovë

Dy familje ankohen se Gjykata mori vendim të ulët ndaj shoferit të autobusit që la dy të vdekur në Lipjan

Dy familje ankohen se Gjykata mori vendim të ulët ndaj shoferit të autobusit që la dy të vdekur në Lipjan
 

Lipjan, 10 janar - Dy familje nga fshati Babush të Komunës së Lipjanit po ankohen se Gjykata Themelore në Prishtinë, Dega në Lipjan, ka shqiptuar një dënim të ulët ndaj shoferit të një autobusi, i cili rreth tre vjet më parë kishte goditur disa vetura afër një pompe të karburanteve në këtë fshat, duke lënë të vdekur dy persona dhe disa të lënduar . Ndërkaq të lënduarit e këtyre familjeve në këtë aksident deri tash nuk kanë marrë asnjë kompensim nga organet kompetente, madje institucionet publike i kanë vlerësuar se kanë marrë vetëm lëndime të lehta trupore. Ndërkaq Gjykata Themelore në Prishtinë, Dega në Lipjan, më 27 nëntor të 2020-s ka dënuar shoferin e autobusit (E.J. ) me një vit e 2 muaj burgim për vepër penale, shkaktim i rrezikut në komunikacion.

Izjavere Azemi, bashkëshortja e të ndjerit Muhamedalisë, ka thënë se ishte pjesë e këtij aksidenti dhe për disa minuta ishte pa vetëdije. Ajo ka kritikuar Gjykatën Themelore në Lipjan për një vendim të ulët ndaj shoferit të autobusit (E.J. ) i cili me shpejtësi të madhe e kishte shtypur veturën e tyre në një pompë të karburanteve. ”Shqetësimet janë të mëdha rreth këtij vendimi, i cili është shumë i ulët. Ne ua kemi lënë drejtësisë, por nuk jemi të kënaqur sepse kemi humbur anëtarin e familjes, kanë mbetur fëmijët pa prind. Asnjëherë nuk më ka thirrur Gjykata, andaj nuk e di se ku janë bazuar ata për ta marrë një vendim kaq të ulët për një shofer i cili ka zhvilluar një shpejtësi të madhe duke rrezikuar edhe shumë persona të tjerë”, është ankuar Azemi. Ajo shpjegon se më 28 maj të vitit 2018, autobusi i një kompanie e kishte goditur veturën e tyre duke e shtypur për muri në një pompë të karburanteve. “Kur më ka dalë vetëdija e kom pa burrin e vdekur në vend, djalin e axhës së burrit ashtu mbrapa. Deri në Prishtinë ka mbërri me shenja jete, por edhe ai vdiq, unë kam qenë e lënduar shumë, tash i kam pasojat tepër të mëdha, jam në depresion, kam probleme me unaza të qafës”, ka thënë ajo.