Kosovë

Komuna e Malishevës pretendon se IKSHPK-ja ka gabuar me shifrat e koronavirusit

Komuna e Malishevës pretendon se IKSHPK-ja ka gabuar me shifrat e koronavirusit
Foto: KOHA
 

Shtabi Emergjent i Komunës së Malishevës është duke u ankuar për kategorizimin e saj në zonën me rrezikshmëri mesatare të përhapjes së koronavirusit. Përmes një njoftimi drejtuar mediave, Komuna e Malishevës shkruan se ky kategorizim është gabim edhe në shifrat e publikuara nga ana e Institutit Kombëtar të Shëndetit Publik.

“Shtabi Emergjent Komunal në Malishevë, pas shqyrtimi të situatës me covid-19 dhe grumbullimit të të dhënave të sakta për numrin e infektimeve gjatë javës së kaluar, konsideron se kategorizimi i Komunës së Malishevës, në zonën e “verdhë” apo zonën me rrezikshmëri mesatare, është gabim në shifra nga ana e IKSHPK-së. Për këtë gabim në pasditen e vonshme të ditë së djeshme, janë njoftuar edhe IKSHPK dhe Ministria e Shëndetësisë, por ata nuk kanë reaguar për rregullimin e këtij gabimi”, thuhet në këtë njoftim.