Kosovë

Në Spitalin e Pejës vetëm edhe 40 vende të lira për pacientë me COVID-19

Në Spitalin e Pejës vetëm edhe 40 vende të lira për pacientë me COVID-19
 

Spitali i Përgjithshëm i Pejës është mbushur përplot me pacientë me COVID-19. Aktualisht në këtë spital janë të shtrirë 124 pacientë me COVID-19, prej të cilëve 101 janë në terapi me oksigjeno-terapi, tre janë në respiratorë, kurse 19 prej pacientëve janë në gjendje të rëndë.

Numri i pacientëve të shtrirë në spital me COVID-19 është gati dyfish më i lartë se në pikun e pandemisë të valës së parë që ishte në mesin e muajit gusht, kur në këtë spital kanë qenë të shtrirë deri në 70 pacientë me COVID-19. Për shkak të rritjes alarmante të rasteve, drejtuesit e spitalit, përveç objektit dykatësh të repartit të mushkërive, kanë futur në funksion për trajtimin e pacientëve me COVID-19 edhe tërë bllokun internistik me katër reparte, atë të internos, infektives, neurologjisë dhe psikiatrisë. Këto reparte kanë hyrje të veçanta, kurse pacientët e këtyre reparteve janë sistemuar në bllokun e repartit kirurgjik.