Kosovë

Zvarritjet në punime dhe rinovimet, arsye për moshapje të shkollave në Ferizaj

Shkolla më e madhe me 2500 nxënës në qytetin e Ferizajt “Gjon Serreçi” dhe shkolla tjetër “Ismail Qemali” këtë të hënë nuk kanë mundur ta fillonin procesin mësimor për shkak të mospërgatitjeve teknike, ndërkaq shkolla “Besim Rexhepi” në fshatin Komogllavë, për shkak se drejtoresha e kësaj shkolle një ditë më parë ka rezultuar me Covid-19.

Drejtuesit e objekteve shkollore kanë thënë se punëkryerësit janë vonuar në finalizimin e punimeve, ndërkohë telashe janë paraqitur edhe shkaku i ndërrimit të objekteve shkollore prej atij “Shaban Hashani” në atë “Gjon Serreçi”. Drejtori i shkollës fillore “Gjon Serreçi”, Nazmi Heda, ka thënë se janë edhe disa arsyeje pse nuk ka filluar procesi mësimor këtë të hënë.