Kosovë

Breshri shkatërroi shumë kultura bujqësore në Istog

Breshri i shoqëruar edhe me erë mëngjesin e së mërkurës ka shkaktuar dëme të mëdha në disa fshatra të Komunës së Istogut, sidomos në Kovragë, Llukavc i Thatë, Trubuhovc dhe në pjesën e Lugut të Drinit.

Dëme kanë pësuar shumica e kulturave bujqësore, e më së tepërmi janë prekur plantacionet e shumta të mollëve. Vetëm në fshatin Kovragë, siç tregon pronari i gjashtë hektarëve me mollë, Kosovë Blakaj, janë dëmtuar rreh 70% e mollës në rreth 100 hektarë mollë në këtë fshat, raporton KOHA.