Kosovë

PDK-ja kritikon Komunën e Lipjanit për keqmenaxhim të parasë publike

PDK-ja kritikon Komunën e Lipjanit për keqmenaxhim të parasë publike
 

Nënkryetari i Partisë Demokratike të Kosovës, dega në Lipjan, njëherësh këshilltar në KK të Lipjanit, Argjend Tasholli, nëpërmjet një konference për media të enjten, ka akuzuar ekzekutivin e Komunës për keqmenaxhim të parasë publike. Sipas Tashollit, Komuna gjatë 2019-s nuk ka arritur t’i shpenzojë një milion euro të dedikuara për projekte kapitale, e në anën tjetër, sipas tij, banorët nëpër fshatra po përballen me mungesë të ujit të pijshëm, mungesë të infrastrukturës rrugore, kanalizim, ujësjellës dhe projekte tjera jetësore.

Tasholli me këtë rast ka thënë se opozita ka identifikuar një varg dështimesh të ekzekutivit. “Gjatë shqyrtimit të raportit të punës së kryetarit dhe drejtorive komunale për vitin 2019, kemi identifikuar keqmenaxhim të dobët të parasë publike, mosrealizim, vonesa apo zvarritje të projekteve kapitale, ngecje në zhvillim ekonomik, jotransparencë dhe shkelje ligjore në qeverisjen lokale”, ka thënë Tasholli.