Kosovë

Në mungesë të shtretërve në Psikiatri, një grua me probleme psikike dërgohet në paraburgim

Në mungesë të shtretërve në Psikiatri, një grua me probleme psikike dërgohet në paraburgim
Foto: Koha/Ilustrim
 

Një e dyshuar me probleme psikike e cila është arrestuar të mërkurën në Gjilan, pasi kishte ushtruar dhunë në familje, në vend së të dërgohet për trajtim në Institutin e Psikiatrisë Forenzike në Prishtinë ajo është dërguar në Qendrën e Paraburgimit për Femra në Lipjan.

Prokuroria Themelore e Gjilanit ka kërkuar nga Gjykata Themelore që të caktojë masën e paraburgimit me ndalim në Institutin e Psikiatrisë Forenzike me qëllim të ekzaminimit dhe observimit të dyshuarës. Mirëpo gjykata arsyetohet se ata nuk kanë arritur vendosjen e të dyshuarës në Institutin e Psikiatrisë Forenzike meqë ka mungesë të shtretërve në atë institucion dhe në mungesë të hapësirës janë detyruar që t’i vendosin personat me të meta mentale në qendrat e paraburgimit ku duhet të qëndrojnë me të burgosurit e tjerë, raporton Koha Ditore.