Kërkohet që për hapësirat rreth Batllavës të ketë më shumë kujdes institucional Foto nga arkivi

Kërkohet që për hapësirat rreth Batllavës të ketë më shumë kujdes institucional

07 December 2019 12:05

Organizata Sundimi i Demokracisë në Kosovës (SDK) ka organizuar një tryezë me temë “Kujdesi institucional për mirëmbajtjen e hapësirave përreth Liqenit Batllava dhe mundësia e zgjerimit të zonave gjelbëruese”, ku ndër tjerash u kërkua që të shqyrtohen mundësit që kjo zonë të shfrytëzohet edhe për turizëm duke vendos kritere të veçanta.

Aty u tha se Orllani dhe liqeni i Batllavës meritojnë të kenë një trajtim dinjitoz dhe të sigurohet një jetë më e mirë për banorët.

“Liqeni ‘Batllava’ përveç rëndësisë së furnizimit me ujë të pijshëm për një numër të madh të banorëve të Kosovës, karakterizohet edhe me bukuritë natyrore që e rrethojnë atë. Veçanërisht në fshatin Orllan është mjaftë zonë atraktive, që i plotëson parakushtet për turizëm”, thuhet në njoftimin për media, teksa shtohet po ashtu se shumë qytetarë vizitojnë këtë zonë e cila shihet si atraktive nga ana e tyre, por mungon kujdesi institucional për të krijuar mundësinë e turizmit në këtë zonë.

Sipas njoftimit për media, të gjithë akterët prezentë në tryezë u pajtuan se problem në ketë zonë vazhdon të mbetet mungesa e përkujdesjes institucionale për mirëmbajtje të përhershme të hapësirave përreth liqenit.

“Andaj si propozim i përmbledhur ishte që niveli lokal, gjegjësisht komuna e Podujevës, duke qenë e përkrahur edhe nga shoqëria civile, do duhej të bëjë presion pozitiv ndaj nivelit qendror që zonat përreth liqenit ‘Batllava’ të kenë kujdesin institucional në mirëmbajtjen e tyre dhe mundësinë e zhvillimit të turizmit”, thuhet në njoftim.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme