Kosovë

Vendimi për subvencionimin e energjisë elektrike në Obiliq në mospërputhje ligjore

Vendimi për subvencionimin e energjisë elektrike në Obiliq në mospërputhje ligjore
 

Në mospërputhje ligjore ka dalë vendimi i Kuvendit Komunal të Obiliqit për miratimin e Rregullores për subvencionimin e energjisë elektrike dhe caktimin e kuotës më të ulët për çmimin e energjisë elektrike në zonën e rrezikuar mjedisore.

Pas këtij interpretimi ligjor nga Ministria e Zhvillimit Ekonomik, i njëjti Kuvend e ka shfuqizuar këtë vendim. Ky hap është konsideruar i papërgjegjshëm nga partia opozitare në këtë komunë, LVV. Kryetari i Qendrës së kësaj partie në Obiliq, Halil Thaçi, e ka quajtur edhe mashtrim nga ana e qeverisjes lokale, shkruan sot Koha Ditore.