Kosovë

Hidrocentralet fusin në gypa dy rrjedha të lumenjve, Lepencit e Bistricës

 

Banorët dhe bizneset në Brezovicë janë ankuar se njëri nga hidrocentralet në ndërtim, në zonën e qendrës turistike, ka filluar futjen në gypa të një rrjedhe të lumit Lepenc dhe një të atij Bistrica.

Adil Aliu ka thënë se ndërtimi i një hidrocentrali të ri ka nisur ta marrë e gjithë rrjedhën e përroskave përgjatë qendrës së skijimit në Brezovicë, ndërkohë institucionet lokale e qendrore nuk po i shqyrtojnë ankesat e banorëve, shkruan sot Koha Ditore.