Kosovë

Opozita kërkon përgjegjësi për djegien e çerdhes që nuk u funksionalizua kurrë

Opozita kërkon përgjegjësi për djegien e çerdhes që nuk u funksionalizua kurrë
Foto: Koha

Zyrtarët opozitarë të Komunës së Podujevës po kërkojnë përgjegjësi nga komunarët për djegien e objektit të çerdhes që nuk u funksionalizua kurrë. Ky objekt, që ishte ndërtuar menjëherë pas luftës në rrugën “Skëndebeu” (në drejtim të fshatit Dumnicë), është përfshirë nga flakët mbrëmjen e së shtunës. Shkaktarët e këtij zjarri që ka dëmtuar kulmin e kësaj çerdheje ende nuk dihen. Këshilltari nga radhët e PDK-së, Rafet Llapashtica, ka thënë se do të kërkojnë raport për këtë çështje në seancën e radhës, shkruan sot Koha Ditore.

“Vazhdimisht Sektori i Arsimit në Komunën e Podujevës është përcjellë me probleme dhe vështirësi, si dhe papërgjegjësi nga ana e drejtuesve të këtij sektori, e sidomos nga ana e drejtorëve në vazhdimsi të Drejtorisë së Arsimit. Djegia e objektit të çerdhes ditën e shtunë pa u futur ende në funksion tregon për mosseriozitetin mbikqyrës të kryerjes së punëve këtu në këtë objekt”, është shprehur Rafet Llapashtica.