Kosovë

250 raste të thumbimeve nga rriqrat në vatrat endemike në Malishevë

250 raste të thumbimeve nga rriqrat në vatrat endemike në Malishevë

Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës ka bërë thirrje që qytetarët të kenë kujdes nga pickimi i rriqrave. Ky institut ka njoftuar se në vatrat endemike ka filluar thumbimi i rriqrave, me ç’rast numri më i madh i të pickuarve është evidentuar në Komunën e Malishevës, ku janë regjistruar 120 raste prej mbi 250 rasteve në zonat endemike. Zyrtarët e Komunës së Malishevës kanë konfirmuar numrin prej 120 rasteve të të pickuarve, por kanë theksuar se deri më tani asnjëri prej këtyre rasteve nuk është prekur nga virusi i Etheve Hemorragjike Krime Kongo (EHKK).

Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës përmes një njoftimi publik ka bërë të ditur se rriqrat kanë filluar të pickojnë dhe ka kërkuar nga qytetarët që t’u përmbahen rekomandimeve të Institutit për t’u mbrojtur nga EHKK, shkruan sot Koha Ditore.