Kosovë

Shtimja shpenzoi 16.71 për qind të buxhetit për tre muaj

Shtimja shpenzoi 16.71 për qind të buxhetit për tre muaj

Me shumicë të votave dhe me vërejtje të opozitës, Kuvendi Komunal i Shtimes ka miratuar buxhetin e shpenzuar për periudhën janar-mars të këtij viti. Kjo komunë gjatë kësaj periudhe tremujore ka shpenzuar vetëm 16.71 për qind nga buxheti total i vitit 2019, apo një milion e 213 mijë euro, nga 7 milionë e 257 mijë sa ishin të planifikuar për këtë vit.

Këshilltarët nga radhët e opozitës gjatë debatit të tyre kanë akuzuar Komunën për keqmenaxhim të parasë publike, derisa buxheti është alokuar me kohë, mirëpo nuk është shpenzuar sipas planifikimit.