YAHR: Qytetarët të kërkojnë projekte madhore gjatë hartimit të buxhetit

YAHR: Qytetarët të kërkojnë projekte madhore gjatë hartimit të buxhetit

Agim Ademi Agim Ademi 08 March 2019 11:42

Organizata joqeveritare “YAHR” ka publikuar një infografikë monitoruese të Komunës së Ferizajt dhe asaj të Lipjanit në lidhje me kërkesat e qytetarëve gjatë vitit 2018, shkruan sot Koha Ditore.

Kjo OJQ ka njoftuar edhe rreth procesit të përgatitjes së buxhetit për vitin 2019 në këto dy komuna. Sipas kësaj OJQ-je, zakonisht qytetarët gjatë procesit të dëgjimeve buxhetore dhe hartimit të buxhetit komunal ngrenë kërkesa individuale, por asnjëherë ndonjë kërkesë madhore për zhvillim ekonomik nëpërmjet së cilës mund të hapen vende të reja të punës. Sipas infografikës në këtë OJQ.

Komuna e Ferizajt gjatë periudhës qershor-gusht të vitit 2018 ka realizuar gjithsej dhjetë dëgjime publike, ndërkaq me gjithë obligimin ligjor që Kuvendi Komunal gjatë muajit shtator të realizojë debat publik për buxhet, një debat të tillë nuk e ka realizuar.....(Më gjerësisht lexoni sot në Koha Ditore)

Gazetën Koha Ditore mund ta lexoni edhe online. Këtu mund të gjeni sqarimin se si mund të abonoheni.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme