Opozita në Lipjan kundër dhënies së pronave në shfrytëzim në zona turistike

Opozita në Lipjan kundër dhënies së pronave në shfrytëzim në zona turistike

Agim Ademi Agim Ademi 28 February 2019 10:01

Partia Demokratike e Kosovës dhe Lëvizja Vetëvendosje, dega në Lipjan, kanë akuzuar ekzekutivin e Komunës për degradim të zonës turistike në fshatin Gadime me arsyetim se në mbledhjen e radhës së Kuvendit Komunal është paralajmëruar si pikë e rendit të ditës dhënia e pronave publike në shfrytëzim afatgjatë në këtë fshat.

Sipas opozitës, gjatë vjetëve të fundit është degraduar mjaft shumë zona turistike në Gadime, derisa gurëthyesit po e shfrytëzojnë kodrën përballë shpellës së mermertë për të marrë gurë, ndërkohë për zhvillimin e kësaj veprimtarie po synohej nëpërmjet KK-së të jepen edhe disa prona të tjera për gërmim të gurëve afër kësaj zone.

Rreth kësaj çështjeje, Zyra e kryetarit të Komunës së Lipjanit, Imri Ahmeti, ia ka propozuar këshilltarëve të KK-së për mbledhjen e radhës një vendim paraprak për dhënien në shfrytëzim afatgjatë të pronës së paluajtshme të komunës për personat fizikë dhe juridikë.

(Detajet mund t’i gjeni në numrin e sotëm të Kohës Ditore)

Gazetën Koha Ditore mund ta lexoni edhe online. Këtu mund të gjeni sqarimin se si mund të abonoheni.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme