Dhjetëra gurëthyes në Lipjan degradojnë ambientin

Dhjetëra gurëthyes në Lipjan degradojnë ambientin

Agim Ademi Agim Ademi 16 February 2019 11:03

Dhjetëra gurëthyes në Komunën e Lipjanit kanë zgjeruar aktivitetet duke degraduar ambientin nga eksploatimi i zhavorrit në pjesë të ndryshme të komunës, shkruan sot Koha Ditore.

Shumica prej gurëthyesve janë të vendosur në fshatin Gadime, Smallushë, Sllovi dhe Mirenë. Banorët e këtyre fshatrave përveç degradimit të hapësirave kodrinore, ata po vazhdojnë të përballen edhe me ndotje të ambientit nga gurëthyesit.

Po ashtu, qarkullimi i vazhdueshëm i automjeteve transportuese nëpër lokalitete të ndryshme po i degradon edhe rrugët lokale, ndërkohë ato nuk po riparohen nga askush. Rreth kësaj çështjeje është debatuar mjaft gjatë edhe në mbledhjen e fundit të KK-së, derisa këshilltarët kanë kërkuar nga inspektorati të merren masa për parandalimin e degradimit të ambientit dhe hapësirave publike nga gurthyesit. (Më shumë lexoni sot në Koha Ditore).

Gazetën Koha Ditore mund ta lexoni edhe online. Këtu mund të gjeni sqarimin se si mund të abonoheni.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme