Kosovë

Kompleksi memorial i Reçakut i pafinalizuar edhe pas 20 vjetësh

Kompleksi memorial i Reçakut i pafinalizuar edhe pas 20 vjetësh
 

Prej njëzet vjetësh institucionet lokale dhe ato qendrore nuk e kanë finalizuar projektin e kompleksit memorial të Reçakut dhe as infrastrukturën brenda fshatit, megjithëse deri tashti janë shpenzuar prej më shumë se 2 milionë euro.

Gjithashtu sipas banorëve të fshatit një pjesë e kompleksit të masakrës së Reçakut nuk është funksional, ndriçimi publik, pastaj nuk është rregulluar infrastruktura nga kompleksi e deri te vendi i masakrës e as infrastruktura e cila lidhet me kullën në pjesën e epërme të fshatit, shkruan sot Koha Ditore.