EXPRESS

Adelina e rezistencës dhe porositë për kolegët

Pëlqeje KTV Video për të parë video të përzgjedhura nga KOHA
 

Adelina Ismaili është e njohur për ekspresivitetin e saj dhe instrumentalizimin e artit, në këtë rast përmes muzikës si medium me të cilin ajo ka ngritur çështje rreth të drejtave të njeriut. Në kuadër të “Prishtina Music Conference”, Ismaili u paraqit në një diskutim të pazakontë të cilin publiku nuk është mësuar ta dëgjojë më parë, duke ofruar kështu një atmosferë intime mes të pranishmëve dhe asaj.

Gjatë këtij diskutimi, Ismaili ndau me publikun e pranishëm përvojat e saj dhe rrugën nëpër të cilën ka kaluar ajo si artiste në Kosovë duke e filluar kështu diskutimin e drejtuar nga gazetarja Donika Hyseni me një video- kolazh i cili paraqiste pikat shënjuese në karrierën e Ismailit. Nga paraqitjet e saj të para si fëmijë në festivalin “Akordet e Kosovës” me “Pink Panter”, e “Mos ma gjuaj diellin me gurë”, pastaj me këngët si “Amaneti”, “Sajzeza”, “Largohu ti nga frajeri im” e të tjera të cilat shërbejnë si pasqyrë e rritjes artistike të saj.