EXPRESS

“Flutestravaganza” finalizon me spektakël festivalin “DAM"

Pëlqeje KTV Video për të parë video të përzgjedhura nga KOHA
 

Entuziastët e muzikës klasike janë mbledhur në Amfiteatrin e Bibliotekës Universitare për koncertin që shënoi mbylljen e festivalit “DAM”. I titulluar “Flutestravaganza”, ky koncert solli në skenë flautisten e njohur italiane Luisa Sello, së cilës iu bashkuan edhe dy studentet e saj në doktoratë, Jeta Gërqari dhe Zanë Abazi. Programi erdhi si një përzierje magjepsëse e kompozimeve klasike nga Antonio Vivaldi, Giorgio Tortora dhe Nino Rota. Edhe më shumë jetë këtyre kompozimeve u dha Orkestra e të Rinjve të Kosovës nën drejtimin e dirigjentit Kushtrim Gashi. “Flutestravaganza” shpejt dëshmoi se ishte një koncert me shkëlqim artistik.

Luisa Sello me origjinë nga Italia, vendlindja e shumë legjendave të muzikës klasike, ka zbukuruar skena prestigjioze anembanë globit, duke e lënë audiencën të mahnitur për aftësitë e saj muzikore. Prania e saj në festivalin “DAM” ishte një nder dhe një dëshmi e përkushtimit të Festivalit për të shfaqur emra të klasës botërore.