EXPRESS

“Sorrë” në “arkiv” kërkon barazinë

Pëlqeje KTV Video për të parë video të përzgjedhura nga KOHA
 

Janë përplot figura grash brenda një objekti. Por jo lehtë eksploron nëpër to. Shenjat e tyre janë shpesh njëfarë mozaiku që do kohë të zbulohet. Instituti i artit bashkëkohor “Arkiv” në Pejë ka qenë strehë e tyre në kuadër të ekspozitës “Sorrë” të artistes malaziase Milena Joviçeviq, që jo pak rebelohet për dallimet gjinore.

Pak të dukshme kanë qenë krejt elementet e ekspozitës, por me mesazh goxha domethënës e të fuqishëm. Shumica gjenden në muret e rrjepura të objektit që deri më tash ka shërbyer si shkollë fillore. Jo rastësisht kur vjen me simbolikën se kontributi i gruas qëndron nën hijen e burrave dhe duhet gjurmuar goxha për ta zbuluar.