EXPRESS

Biblioteka e Adem Demaçit hap dyert për të gjithë

Pëlqeje KTV Video për të parë video të përzgjedhura nga KOHA
 

Me hapjen e Bibliotekës së Adem Demaçit brenda hapësirave të Bibliotekës Kombëtare të Kosovës ka nisur edicioni i 20-të i Javës së Bibliotekës në Kosovë. Para ceremonisë zyrtare të edicionit jubilar, të pranishmit janë mbledhur në katin e sipërm për të parë nga afër librat, fletoret e shënimeve e shumëçka tjetër që dikur i takonin veprimtarit e shkrimtarit Adem Demaçi, e që tash familja e tij i ka dhuruar për Bibliotekën Kombëtare. Shiritin e prenë kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, nipi i Adem Demaçit, Diell Demaçi, dhe punëtori më i vjetër i Bibliotekës Kombëtare, Avdi Lakna. E tërë kjo ceremoni është përcjellë me këngën e Vaçe Zelës “Për ty atdhe”.

Biblioteka e Adem Demaçit, tash e institucionalizuar, edhe pse jo aq e madhe me hapësirë, brenda vetes mbart shumë histori. Zbërthen figurën e Demaçit si shkrimtar e veprimtar, i burgosur për gati tri dekada nga regjimi jugosllav për aktivitetin e tij politik.