EXPRESS

Djegia e shkollës së parë shqipe të Ferizajt

Pëlqeje KTV Video për të parë video të përzgjedhura nga KOHA
 

Ferizajasit me t’u zgjuar në mëngjesin e së martës së javës së kaluar, kanë marrë vesh lajmin e zi për djegien e shkollës së parë shqipe në qytet. Objekti i ndërtuar gjatë viteve 1928-30 kishte shërbyer si gjimnaz i parë i ulët në gjuhën serbe.

Me pushtimin e Kosovës nga italianët dhe gjermanët nazistë gjatë Luftës së Dytë Botërore, në këtë objekt, filloristët do të mësonin për herë të parë me alfabetin shqip e me mësues shqiptar.