EXPRESS

Mes stuhive dhe gjallërisë së tanishme

 

83 vjet është i gjatë rrugëtimi i gjilanasve me artin skenik. Fillet kishin qenë me improvizime. Me gjithfarë kishin tentonin të bënin teatër, duke e fisnikëruar kulturën e qytetit.

“Vëllazëri dhe interes” ka qenë shfaqja e cila preu shiritin e premierave në Teatrin e Gjilanit në vitin 1944. E që nga ai moment e deri më sot, lidhja emocionale e aktorëve me këtë vend është e veçantë.