EXPRESS

Rrugëtimi 20-vjeçar i “DokuFest”-it

 

Viti 2001 ishte vit kthese për jetën kulturore në Prizren. Në këtë vit vuri themelet festivali “DokuFest” që për vite të tëra e bëri Prizrenin adresë të filmbërësve të huaj e vendorë. Por jo vetëm, ai u bë edhe destinacion i shumë turistëve që gjatë gushtit ia shtojnë gjallërinë Prizrenit.

Gjithçka merr tjetër ritëm në Prizren gjatë gushtit. Pos kinemave unike nëpër disa pjesë të qytetit, trashëgimia kulturore është një tjetër atraksion për vizitorët. Kalaja, xhamitë, kishat, shtëpitë disashekullore e rrugicat krijojnë mozaikun e qytetit. Por për të nxjerrë në pah krejt pasurinë e qytetit dhe potencialin e tij duhej një çelës. Ai ishte “DokuFesti”.