EXPRESS

“Bukuroshja e Fjetur” me urë e galeri të re

Rreth 11 kilometra larg qytetit të Pejës, aty ku buron Drini i Bardhë e ujëvara madhështore zbukuron edhe më vargmalet e Bjeshkëve të Nemuna, “Bukuroshja e Fjetur” e Radacit ruan në vete hijeshitë natyrore që janë krijuar bashkë me njerëzimin.

Në mbi 3 mijë metra gjatësi, përgjatë Shpellës së Radacit qëndrojnë tunelet, galeritë dhe korridoret të cilat janë gdhendur nga natyra, e janë bërë të qasshme nga dora e njeriut. Shkas për ndërtimin e një ure të re në këtë shpellë është bërë projekti për zhvillim dhe promovim të turizmit në Pejë, i cili implementohet nga CDF-ja, raporton KOHA.