E NJOHURA E PANJOHUR

Episodi i ri i “E njohura e panjohur” me Arianit Kocin

Identiteti kombëtar, trashëgimia kulturore dhe historia e një populli ruhet, në mes tjerash, edhe me konservimin dhe ruajtjen e ndërtesave të vjetra.

Pushteti komunist në krye me serbët, menjëherë pas Luftës së Dytë Botërore, ka filluar rrënimin e thuaja çdo ndërtese dhe shtëpie në Prishtinë, që ka pasur vlerë historike.

“Të rrënojmë të vjetrën, ta ndërtojmë të renë” - ka qenë slogani komunist. Qëllimi ka qenë i qartë: zhdukja e identiteti kombëtar.

Cila godinë në Prishtinë është shpallur një prej dhjetë ndërtesave më të shëmtuara në botë?

Cila kishë e cila ka qene çerdhe e patriotizmit, dhe cila xhami - dyjat në korzo të Prishtinës, janë rrënuar?

Shihni episodin e ri të “E njohura e panjohur” me Arianit Kocin