CODEX

Si quheshin shqiptarët dhe Shqipëria në mesjetë?

Pëlqeje KTV Video për të parë video të përzgjedhura nga KOHA

Përpara se shqiptarët të ngjizeshin dhe konsolidoheshin si popull, ata identifikoheshin me një emër tjetër.

 

Përpara se shqiptarët të ngjizeshin dhe konsolidoheshin si popull, ata identifikoheshin me një emër tjetër.

“Arbën” është etnonimi me të cilin protoshqiptarët e quanin veten, kurse “Arbnia” do të bëhej emër për hapësirën e tyre të jetesës, një lloj emri ekuivalent për Shqipërinë e mëpastajme. Por gjithë kjo histori është shumë më komplekse se kaq.