CODEX

Sindroma e kufijve dhe shqiptarët

 

“Sindromi i kufijve” është termi që ka përdorur shkrimtari Gazmend Kapllani, për të shpjeguar raportin e njerëzve a popujve që kanë probleme me kufijtë dhe kalimin e tyre.

Këtë, Kapllani e ka bërë te romani i tij “Ditar i shkurtër kufijsh”, i botuar fillimisht në greqisht dhe i përkthyer pastaj edhe në anglisht dhe italisht.