CODEX

Si shkoi Europa në Luftën e Parë Botërore

Foto: Ilustrim
 

Ligjëruesi i të drejtës ndërkombtare dhe kushtetuese Enver Hasani, ka folur për kontekstin historik që e futi Europën në Luftën e Parë Botërore, përmes librit të Christopher Clark “The Sleepwalkers”, si i ftuar në emisionin CODEX të KTV-së.

Ai ka thënë se ka zgjedhur pikërisht librin “The Sleepwalkers” apo “Somnanbulët”, sepse në të, autori Clark sjell detaje shumë përcaktuese nga historitë e krizave që e çuan Europën drejt Luftës së Parë Botërore.