CODEX

Kush ishte aristokracia shqiptare në Perandorinë Osmane

Foto: Ilustrim
 

Të njohura si oxhaqëritë shqiptare, në Perandorinë Osmane kishte një sërë familjesh të pasura, që paraqitnin një lloj aristokracie.

Të tilla ishin familjet Vlora, Toptani, Vrioni, Begolli etj., anëtarët e të cilave mbanin pozita drejtuese në Perandorinë Osmane dhe përgjithësisht martoheshin vetëm mes tyre.