Botë

Votë mosbesimi ndaj qeverisë greke pas vendimit për emrin e Maqedonisë

Votë mosbesimi ndaj qeverisë greke pas vendimit për emrin e Maqedonisë

Qeveria greke e krahut të majtë është përballur me votë mosbesimi dhe protesta më 16 qershor, për shkak të marrëveshjes me Maqedoninë, që zgjidhë çështjen e emrit.

Kryeministri grek Alexis Tsipras është në pritje të votimit, që zë vend një ditë para takimit të dy ministrave të jashtëm të Maqedonisë dhe Greqisë, për nënshkrimin e marrëveshjes së emrit.